Friday, December 31, 2010

walopon meja xsampai lagi..tapi kerusi dah ade..


Sengal btul kedai perabot yg aku order meja tulis tu..
boleh plak depa antar kerusi dulu..
aku bukan nak duduk je..aku nk gune meja utk stadi la..
aku xboleh stadi atas katil..nanti buku yg stadi aku..
Tapi mak suke sebb dah dpt tidur ats katil yg bertilam..
dah tak tido ats toto lagi dah..pengetua xbg..xbgus utk kesihatan katanye..hehe...

p/s: selamat tahun baru 2011...aku nak kumpul duit banyak2 tahun ni...

Saturday, December 25, 2010

saya hanya akan...

UPDATE BLOG BILE MEJA TULIS YANG SAYA ORDER DAH SAMPAI..
SELAGI TU..SAYA MALAS NAK UPDATE APA2...
SEKIAN..WASSALAM..



lebih kurang mcam yg diorder la..hehe

Tuesday, December 14, 2010

adrenaline rush!

BISMILLAH.
Ehem.betulkan suara dlu. Tadi as usual sy berjalan pulang dari kuliah bsma teman baik sy ( n also my partner in crime) choda, smbil bjln kami berbincang tentang apakah makanan yg sedap  ptut kami beli bg mengisi perut yg berkeroncong. Kami memutuskn utk mmbeli mkanan di Sobah shj. Sobah tu kedai jual macaroni dan lain-lain mknan arab. Beli 1 je sbb kongsi.bkn jimat cermat tp xmo mmbzir cos klo sy mkn sorg nt sy x hbis sbb trlmpau kenyang terus hilang nkmat utk dinner nasi.choda sy xtau la mcmna hehehe. Smntara mnunggu uncle sobah mmbngkus mknan kmi, choda rancak bercerita ttg rancangan kegemarannya, Supernatural . sy hanya mmpu senyum dn mndengar.
Tgh syok brborak tba2:
Choda: knp pk cik tu asyik tgk2 kte je dr td?
Me: pk cik mna? Smbil brpaling ke blkg
Oww ade sorang pk cik.berpakaian kemas.pakai kot kaler coklat muda,tali leher n sluar slack hjau.nmpak educated. Tnpa sbarang syak wasangka sy hadiahkan senyuman manis pabila pk cik tu melihat sy melihatnya. Senyum tu kn sedekah.lgpun pk cik tu nmpak baik.umur dlm 40-an kot.kalo muda lg sy x senyumlah plak.
Kembali menumpukan perhatian kpd choda n ckp2 tba2 kedengaran suara uncle sobah menjerit memanggil kmi ya malayzia.mknan yg siap dbngkus diambil dn kmi meneruskn prjlnan kami. Lalu depan pk cik td.ye pk cik yg pkai kot tu.dia still berdiri di hdapan sobah.xtaula kalo dia mnunggu seseorang. Pk cik tu cm nk dekati ktorang.like he wants to ask something.sy mls ar nk wat baik tba2 nk tany apa mslh dia kan.so ktorang pn ignore je lah pk cik tu…..
Jalan punya jalan…lalalaala..rsa nk toleh blkg.tgk2 pk cik tu ikut ktorang! Oh my God. Pehal plak ni.
Me: da…pk cik tu ikut kta la.
Choda: tnpa mnoleh(tkut dia prsan yg ktorang sedar dia ikut).serius ar?
Me:ye…(cemas)
Langkah dpercptkan
Choda: dia ikut lg ke?
Me: toleh blkg smbil pura2 tgk mnda lain. Oh no…he's still following us.
Adrenaline rush. Jln laju2 lagi.msuk satu selekoh.toleh lagi.xde.
Choda: jom kta msuk selekoh lain.jgn bg dia ikut smpai rmah.


Me: cpt da..jom kta msuk slekoh dpan tu sblom dia nmpak.
Stlah hampir dgn selekoh yg kmi nk msuk tu, choda toleh blkg lagi.igtkn dia dh x ikut.
Choda: dia ikutlah..ade kt blkg lg.
Me:haaaa….bia btol…
Sy yg tlh cemas trus berlari-lari ank.msa ni mmg sympathetic system telah terstimulate.jantung berdegup kencang.sgt kencang hingga nk terkeluar. Dri lari2 ank trus wat pecutan utk msuk ke selekoh yg seterusnya spya dia x smpat nmpak kmi msuk selekoh mna.choda pn lari sma.td dia nmpak cool.sy je yg terlebih cemas. Tp ni prkara serius. Kmi mesti menyelamatkn dri.fuhhhh….lari punya lari,msuk selekoh sini,msuk selekoh sna,akhirnya pk cik tu hlang dri penglihatan.hahaha pdn mka pk cik xdpt jejak ktorang.=P
Xpsl2 harini kna exercise lebih.lalu jln yg lebih jauh dari biasa utk pulang ke rumah.syukur Alhamdulillah xde perkara buruk yg berlaku. But this is my first time been followed by stranger. Smbil brjln pulang, dlm keadaan tercungap-cungap hasil drp larian pecut kmi berbincang lg. apakah motif sebenar  pk cik tu?knpa dia ikut ktorang? Atau dia bkn ikut ktorang n smua tu kebetulan je sbb laluan dia sma dgn ktorang?but he looks suspicious to us.too suspicious for us to just ignore him n let him follow.hmmmm anyway, thanks God we are 
safe.




Sdikit panduan apabila kmu diekori:
1.       Pura2 tenang wlpon dlm hati ade taman takut gler.
2.       Jln laju2
3.       Msuk selekoh n make sure sempat utk msuk selekoh yg seterunya sblom dilihat oleh pengekor.
4.       Lalu laluan yg rmai org.jgn msuk lorong yg sunyi
5.       Lalu laluan yg tdak menuju terus ke rumah.nt dia ikut smpai umah kn sush.

Moral of the story: inilah kehidupan student yg g kuliah, balik kuliah duk terperap dlm rumah je,mengadap lappy,mengadap buku,makan,tido.no exercise except walking for 40 minutes a day going and returning from school(kuliah). Xde STAMINA langsung.lari sikit dh tercungap2.hehe cmne nk lari2 dlm ward nt.
A post from cairo,
ME, the younger sis.

Sunday, December 5, 2010

rindu saya tak???


giler lame x update blog..
bnyak sangat urusan yg melibt hal posting..
terbantut semua idea nak tulis entry..
ok..bye..nak gi shopping..

Friday, November 19, 2010

Betulkah berita yg aku dengar ni??


Sebenarnya aku dalam dilema ni..tau kan lappy aku OKU..(click here) ..so aku xtahu samada nak bawak ke tak mrs. compaq n mr.philips sama2 ikut aku posting ke Negeri Sembilan..Sebabnye kawan aku cakap, abang dia dulu masa posting kat Johor..orientasi kat sekolah 2 minggu je..pastu balik kg then bukak sekolah baru masuk semula..ayah aku plak ckap, anak kwn dia orientasi seminggu je ..Jadikan..kalau takat seminggu dua minggu baik aku tahan je nafsu aku daripada mengadap laptop masa kat sana..sebab xpuas hati aku tnye incik senior a.k.a tok dan..beliau ckp dia dulu orientasi 3 minggu..Pulak Dah!..Adalah jugak aku tanye budak2 AT48..huhu dorang sumer xtahu ape2..Sebenarnye sumernye bergantung kepada pentadbiran sekolah..kalau mereka cakap orientasi straight sampai bukak sekolah..Hah!.xpasal2 nyesal plak aku xbawak budak 2 ekor tu..So, aku buat keputusan based on perpatah Korea : "Geuh del reul sarang heyo darling, Uhn jena neh gyut hae suh beet cheul neh joyo"
Maksudnya: "Pakwe xada xpe lagi, jangan laptop xade"..hahahahhaha..Hoye2!!



Wednesday, November 17, 2010

Dewasa Yang Menakutkan

Siapa Mereka : Orang yang berusia awal 30 an, mak, ayah, kakak, abang, saudara-mara, jiran tetangga, sepupu sepapat,kawan-kawan yg berusia.

Sifat Mereka : Menakutkan!

Serius aku tak faham apa yang orang dewasa fikirkan. Cara pemikiran aku dengan golongan dewasa tidak akan pernah sama. Mereka tak faham aku dan aku tak faham mereka (mcm lirik lagu yank la plak). Mereka akan buat keputusan sendiri tanpa mengambil kira apa sebenarnya yang aku mahu. Mereka sering fikir cara mereka sahaja yang betul. Siapalah aku..pengalaman cuma setahun jagung. Tidak yakinkah mereka pada aku? Tidak layakkah aku bersuara? Kecil sangatkan aku di mata mereka? Jangan kisahkan aku kalau ia hanya membuatkan kamu susah hati. Aku juga mampu membuat pilihan sendiri (ini bukan pasal jodoh ok!). 

Aku sedar aku selalu membuat keputusan terburu-buru.Kadang-kadang keputusan aku berubah-ubah. Dan kerana dunia kita berbeza, salahkah kalau kamu yang fahami aku? Kerana kamu yang terlebih dahulu makan garam. Bukankah pengalaman aku cuma setahun jagung? Masih banyak yang perlu aku terokai. Masih banyak yang perlu aku pelajari. Kadang kala kerana ingin menjaga hati golongan ini aku sanggup menipu diri sendiri. Adilkah bagi aku?

Mereka sesama mereka juga tidak pernah sependapat. Sentiasa mahu menang dan tidak mahu mengalah. Sentiasa ingin menunjuk-nunjuk siapa yang hebat. Situasi ini membuatkan aku gerun untuk melangkah ke dunia dewasa. Di mana contoh yang baik untuk aku ambil? Untuk aku ikut?
Sekiranya aku dewasa kelak, adakah aku juga bakal menjadi seorang dewasa yang menakutkan?

P/S: aku tak mahu jadi dewasa yang menakutkan..

Tuesday, November 16, 2010

Hey anak manja!


Hey Anak Manja..!
Sampai bila ko nak menyusahkan mak ayah ko?
(kalau boleh aku mmg xnak menyusahkan sape2 pom)

Hey Anak Manja..!
Sampai bila ko cuma nak idup senang tanpa bersusah-payah?
(kalau boleh aku mmg nak berdikari)

Hey Anak Manja..!
Sampai bila ko nak bergantung pada orang lain?
(kalau boleh aku mmg nak berusaha sendri)

Hey Anak Manja..!
Sampai bila ko sumer nak kena orang ajar?
(Kalau boleh aku mmg nak jadi si pandai)

Hey Anak Manja..!
Sampai bila ko cuma tahu nak bagi alasan je?
(Kalau boleh aku mmg ingin jujur)

Hey Anak Manja..!
Sampai bila ko nak cakap kalau boleh...kalau boleh..buat la..jgn pandai cakap aje!
(Gulp..)

Hey Anak Manja..!
Sedar diri ko sikit..

P/S: Kutuk diri sndri xper..

Saturday, November 13, 2010

Fuuuuuuuuh! Bile Cik Google Wat Hal...




P/S: Jangan selalu bg tekanan pada cik google..kang beliau dah merajuk.. sob3 :(

Monday, November 8, 2010

aku dah agak dah..misti klako!

Hari ni aku dapat 2 pos express..
1 gamba stage konvo
1 lagi handbag from kak long..
Wow! what a lucky day..
Tapi.....aku dah agak dah..gamba stage konvo aku misti klakor giler..
Mase trun dari stage aritu lagi aku dah dpt rase..
Rase xmo bayar duit gamba sbb muke aku sgt cuak mase kat stage..siyez..aku xtipu..


Sehingga menggigil kepale lutut menerima ijazah..OMG..dats funny!
(kelihatan seseorang sedang tido di situ)



Lihatlah sendri betapa cuaknye muke aku..pucat seh!
(In my head-What the hell i'm doing now?)

Ketidakpuasan hati aku terhadap gamba2 stage konvo ni terubat dgn handbag pemberian kak long..
Nasib baik ade pengubat  hati yang sedang hot..
klu tak..laju2 aku aku gi frame gamba2 tu pastu gantung kat dinding..HUH?


Lovely..=)

Tuesday, November 2, 2010

BiLe NaK PosTiNg Nie?? ~ Part 2

Hari ni aku memandang ke langit bukan utk mencari jwpn yg pasti..tapi melihat cuaca macam nak ujan je..


SO AQIE, 
SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN!


Ala.. I dah siap beli payung dah..x jadi ujan pulak...Tapi, bagus jugak boleh I kuar dating dgn abg Posmen 


~~LA..LA..LA…
     HAI GUMBIRANYA DLM HATI
     ADA DATE DGN ABG POSMEN..
     LA..LA..LA.~~


Eh! Mana surat posting ni? Xde pom.. =(


Arghh!! Geramnye..kena tipu dgn abg posmen lagi...!
  

Eiii..Rase nak pijak2 je muke abg posmen tu...


Sampai hati abg posmen tipu saye.. Sob3


TAPI KENAPAKAH ABANG POSMEN YANG DIPERSALAHKAN??
BUKANKAH RESULT POSTING KUAR SECARA ONLINE…?
KLU DAH X SABAR SANGAT..TELEFON AJE KPM..
(hurm…good idea)


"Hello KPM..Aqie ni..bile sy akn dipostingkan?"

WHAT?!! 22 NOV 2010 ....
WAH GEMBIRANYE AKU
HARAP2 PENANTIAN AKU  SELAMA NI TIDAK SIA-SIA

LEPAS NI X PERLU LAH AKU..


Termenung durjana lagi..



Main belon sorang2 lagi..


DAN YANG PALING PENTING..
TAK PERLU LAH AKU MEMBUANG MASA


Menghitung kenderaan lalu-lalang..hap3



SEBAB SAYA SANGAT GEMBIRA..
SAYA NAK OFFER SESUATU..
SAPE NAK??




JANGAN BEREBUT YE..
SILA BERATUR..
TUNGGULAH GILIRAN ANDA!

p/s: hahahahahhahahhahhahaaaa......

Friday, October 29, 2010

kEsaH BudaK DeMaM

Tersebutla kisah disuatu malam, ade sorang budak demam yang lapar..dia xdpt tido sbb x selesa..Sebab xtahan sgt dah lapar xmkn satu hari..budak ni pom bngun nak gi goreng telur..suasana kat dapur mmg sunyi..maklumla sumer dah tido..then budak ni goreng la telur sorang2..dah siap goreng budak demam ni ambik  one senduk nasik utk dimakan bersama telur yg dah siap digoreng..letak sos cili sikit pastu tambah serbuk lada putih sikit..nampak sbijik cam lauk banduan..hahaha..Disebabkan takut nak makan sorang2 kat dapur, budak demam ni gi makan kat depan TV sambil tgk Nightline..Nasib baik ade jugak si Hitam yg jadi peneman..Mioww2..si Hitam mengiow..Lapar jugak r tu..tapi budak demam ni kedekut..licin pinggan dia makan sorang..Dah siap makan budak demam pom tutup TV n ke dapur semula..terkejut budak demam ni tgk dapur penuh ngan asap..Tolong! Tolong! budak demam menjerit di dalam hati..Rupa-rupanye budak demam terlupa nak tutup api dapur gas lepas goreng telur tadi..dan disebab hidungnye tersumbat maka dia xdapat bau asap gas dari ruang depan .Cepat2 budak demam tutup api dapur gas dan bukak tingkap..nasib baik xterbakar dapur..nasib baik xde orang sedar klu tak habis la aku..eh silap budak demam tu..hehe..

Wednesday, October 27, 2010

BiLe NaK PosTiNg Nie?????????

 Honestly..bile aku akan posting? Aku merenung ke langit mencari jawapan yang x pasti..


               Setiap hari aku melalui peristiwa yang sama..perasaan yang sama.. 

Kadang-kadang aku jadi gila-gila..macam ni


                                                                     Dan 


Macam ni...


Kadang-kadang 

aku rase sedih..



Pastu tibe2 jadi pemarah..


Kadang-kadang aku rase

Nak makan pom x mood.............(Tipu r aqie)



Walopom eskem..huh...


                                                        Tido pom xlena..


                                        Klu dpat tido pom..tido dlm keadaan hampa




            Pastu terjaga tengah2 malam sbb mimpi ngeri kena posting kat sabah.. sob3..


                                                                 TAPI..............

Sampai bile aku nak berterusan macam ni?


                                                                  JADI,

Aku kena fikirkan sesuatu..


                                            MAYBE, AKU BOLEH START BELAJAR.....

                             Tidak!! Rasa macam langit nak runtuh… (melampau r tu )


                                                                OR..

                                                             Bace komik??



NO..NO..NO...!!


Abis tue..apa yg boleh aku buat??


                              Serius..aku xtahu nak buat ape…muke pom dah naik kedut…



CUMA SATU YG AKU BOLEH BUAT SEKARANG IAITU WAITING!!!
JUST WAITING!!!!

BUT AQIE DON'T FORGET TO SMILEEEEE...... =)



ololoooo..Tomeynye....


P/S: Sejak bile watak aku jadi lelaki ni?? haha..semua gamba di ats dipetik dari drama jepun Samurai High School...Totally Funny!! Worth to Watch!! Cume watak main gurl kureng comey tapi xper..ade si nerdy mat salleh yg cute..huhu..

Monday, October 25, 2010

Survey for si Bosan..

1. Bekas kekasih saya adalah :
= sorang manusia
2. Saya sedang mendengar :
= Ukiss-Man Man Ha Ni
3. Mungkin saya patut:
= cari keje yg ada sediakan hostel
4. Saya suka :
= Coffee ~ i'm a coffeeholic
5. Sahabat-sahabat baik saya :
= the shi's,ct nor, mar,jamilah,
6. Saya tak paham :
= knape saya xmesra teknologi..
7. Saya kehilangan :
= kate2 bile ade problem...
8. Ramai yang berkata :
= adik saya adalah kakak saya tapi saya adalah kakak kepada kakak saya..DEMMM!
9. Makna nama saya :
= 'CaHaYa keimanan'
10.Cinta itu adalah:
= saranghae
11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
= MngaDap laPtop tnPa henTy...
12.Saya akan cuba :
= utk tido awal dan bangun awal
13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
= pembelajaran sepanjang hayat
14.Telefon bimbit saya :
= warna merah dan ade 72 buah lagu korea..
15.Bila saya terjaga dari tidur :
= oh..hari yg sama berulang lagi..DEja Vu maybe..
16.Saya paling meluat apabila :
= gaduh ngan somebody then i tegur dlu but die wat bodo je!! I akn wat bodo dgn u 2 kali ganda ok..!
17.Pesta/Parti adalah
= crowded with people make me sick!
18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
= gajah sungai..(TIPU JER)
19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
= bwh 20-an means zaman i nakal with ma frenz ~ did all that stupid things
20.Hari ini :
= mata saya sakit n kakak saya demam, so we just stayed at our own room
21.Malam ini saya akan :
= jumpe DR. House (Good bye Aizawa sensei)
22.Esok pula saya akan :
= dating dgn Dr.House lagik ~ for season 6
23.Saya betul-betul inginkan :
= payment
24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
= Oh no!mata saye........kecik sebelah besar sebelah...
25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
= Rindu BaHtera arked..hehe
26.Makanan Barat atau Jepun :
= korean Food plezz
27.Bilik yang terang atau gelap :
= malap
28.Makanan segera adalah :
= 3 in 1 ~ sedap,cepat,murah..
29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
= hah?? Urmmmm...(sbb daddy tibe2 muncul ajak makn keropok lekor)
30.Siapa yang anda nak Tag?
= boleh tag ke?? Aku tag sape2 yg sudi.. =)

Sunday, October 24, 2010

Let me Be Myself..

Semalam lepas aku makan nasi (lunch) then aku sambung makan double roti with eskem pelangi..kak aku tgk pastu geleng2 kepala..aku wat bodo je..pe hal? Malam pom mcm tu gak..lepas mkn malam aku mkn roti ngan eskem..kali ni kak aku tgk tapi siap sound aku "Wes! X diet ke??" Hah! DIET?? aku pernah diet ke selama ni?Perlu ke aku diet? Kenapa aku perlu diet? Sebenarnye aku xtahu cara diet yang sebetulnye..tujuan untuk diet..apa kebaikan diet..Yang aku tahu diet tu macam menahan lapar ..diet tu utk org gemok shj..diet tu xmkn nasik...so aku xmo diet!!

Serius mmg aku takot gemok dan aku kesian tgk org gemok..tapi kak aku yg bajet pakar kesihatan tu ckap spesis badan aku ni bleh cepat gemok klu aku membedal sesuke hati, mkn x tentu mase n malas buat kerja!!
Hellooooo..berat aku 47 kg ok!! Masih normal..xmacam ko yg abnormal size S!! Fuhhhh...mengutuk org bukan tujuan utama aku create blog..tapi hari ni aku terlanggar prinsip sndri..Gomene..

Satu lagi yg aku x puas hati..tiap kali kak aku masuk blik aku misti tgk bekas air aku smbil sound " X luak pom"
Adeyy..mmg la x luak sbb x minum..suke ati aku la kan nk minum air bnyk mane..Tau la ko minum air 2 L satu hari tapi aku 1 L mau 3 hari bru abis..Ishhhh..suke tau nk kutuk cara kehidupan aku yg xsehat ni siap suh aku bace majalah RAPI lagi tuuu..

P/S: Baiklah..aku ambil yg jernih buang yg keruh..pasni aku akan google cara2 mengamalkan gaya hidup yang sihat..

Monday, October 18, 2010

Lama Tak Ketemu..

Dah lama aku x update blog.. sebenarnye aku bz n malas juge..hahha.. memula ade blog kemain lagi rajin..macam2 idea timbul lam kepala nk tulis entry ape..tapi bile dah asyik bukak rase bosan plak..hehe..sbb tu aku bior blog aku berhabuk..baru la rindu kat blog sendri..barula rase nak update membuak2

Untuk entry kali ni..aku nak citerkan pengalaman aku berkonvo n jalan2 pas konvo.. 

11 Oktober 2010
  
Aku dapat sms daripada Asa cakap ada sorang pelajar UPSI meninggal dlm kemalangan ngeri melibatkan 2 buah bas, sebuah van n sebuah kereta.. jumlah keseluruhan mangsa maut adalah 12 org.. DAN serius aku xtahu apa2 pasal berita tu.. terus aku search kat tenet n jumpelah 33 gamba yg melibatkan kemalangan tersebut kat page amazingnara.com ..Ya Allah..ngeri aku tgk..trus je perasaan xsedap ati, takut n macam2 yg aku rase..sbb mlm ni (merujuk kpd tarikh) aku akan naik bas bersama daddy, mommy, mcsa, pika n adam ke Batu Pahat sebelum ke Tanjong Malim bg menghadiri majlis konvokesyen aku..

12 Oktober 2010

Kami sekeluarga selamat sampai di Batu Pahat tepat jam 5.30 pg (aku agak2 je).. Dalam bas mmg aku lgsung xbleh tedo..asyik duk pikir yg bukan2 je..kakak aku kat sebelah pom cam tu gak..tapi semuanye dah selamat..Alhamdulillah..
Then, malam tu kitaorg gerak gi Tanjong Malim naik keta ayak chik..sbb keta die jenis MPV maka muatla  6 org dewasa n 4 org kanak2 berangkat ke UPSI.


13 Oktober 2010 (Hari Bersejarah)

kitaorang x stay mana2 hotel or homestay pom..sampai2 je trus tuju Masjid yg bersebelahan dgn UPSI..ramai giler yg stay kat masjid sempena konvo ni..aku sempat jumpe dgn Chom n Eniey..lepas rehat2 jap n solat subuh..trus gerak  masuk UPSI..Ayah Chik parking kereta betul2 sebelah kereta kakak Asa..huhu..rindu kat Upsi n kawan2..kat area parking tu aku nampak la muka2 yg dah lame sgt xjumpe..antaranye Che Wan, Naim n Azim.. n Asa la ofkos..huhu

Antara gamba konvo saye..

Tahniah Aqie!!!


Kami mempunyai peminat cilik (gamba telah disave from fb abg nani)

Abis konvo,,aku xsempat nak lepak ngan kawan2..lepas anta jubah trus je nak bertolak balik sbb nak singgah Melaka..tapi b4 tu sempat gak gi mkn kat kedai belang yg dirindui..mak cik kat kedai tu masih igt aku  yg selalu gi mkn kat situ..terharu saye..xabis2 makcik kedai belang ucapkan tahniah sbb dah konvo..

Semasa kat Melaka..ade satu tempat yg aku xbleh lupe..iaitu Shell minyak kat bandar Melaka..punyer la nak jimat ruang ke ape pom aku xtahu..nak kutuk lelebih karang blog aku plak yg kena ban..tgk jela sendri..

First time tgk aku dah pelik..


Sengal..camne nak guna klu tandas kongsi ngan lelaki..



14 Oktober 2010 

Hari yg paling best..letih gi UPSI n Melaka pom x hilang lagi..hari ni smbung gi jalan2 lagi..kali ni pegi berkelah di air terjun belumut, kluang..walopom aku dah besor panjang..hehe apa salahnye sekali sekala mandi sungai cam kanak-kanak riang.. 

Kualiti gamba tdk memuaskan kerana menggunakan kamera telefon..


Aku berdiri di sebelah papan tanda ni lbh kurg 3 minit..sekor beruk pom aku xnampak..


15 Oktober 2010

Hari ni sempat gi jln2 2 tempat je..satu lagi sbb daddy n Ayah Chik nak sembahyang Jumaat..so pagi lpas srapan ..kitaorg gi tgk perigi Batu Pahat kat Pantai Minyak Beku..menurut sejarah ..perigi tu dibina oleh orang Siam yg bersembunyi di situ dgn memahat batu utk dijadikan tadahn hujan..



P/S: Entry kali ni sedikit bosan sbb ditaip oleh org yg bosan dalam keadaan bosan n suasana yg bosan..alangkah best klu dapat gi Buhsan, Korea...

Sunday, October 10, 2010

_WonderShi_

측면 또는 마일 간격으로 사이드,
좋은 친구는 항상
심장을 닫습니다.

Wednesday, October 6, 2010

SeLuar SenTenG

Tengah best layan drama korea SBDH..ala yg citer pasal doktor2 tue..tibe2 terdengar bunyi motor daddy..aku tgk jam ..kul 5.30 ptg..oo..patutla..kejap jer masa berlalu..haih..keje aku sehari2 asyik menghabiskan letrik je..huhu…so aku pom decide nak kuar ronggeng2 merempit motor daddy..terus aku siap2 tapi sarung  sweater je.. malas r nak tukar baju long sleeve ..alamak! sluar plak sedikit senteng tapi masih menutup aurat..xper2..go ahead…haha..b4 kuar aku smpat sambar duit RM10 masuk poket..klu beli cekedis best gak ni..lagi syok nak layan korea..
Tapi sbgai adik yg baik aku gi la jenguk akak aku kat bilik dia..kot2 la nak pesan ape2..mak aihhh!! Igt aku je yg duk layan korea ..kak aku pom sama..so bukan salah aku sorang klu bil letrik naik ok! Sebagai mukadimah aku tanye kak aku ok tak sluar yg aku pakai utk ke kedai..maklumla aku ni jenis long legs..slumber je kak aku jawab..”ok” sah malas nak layan aku la tu..tapi kirim suh beli macam2..
Baru je aku aku nak melangkah kuar dari umah..anak buah aku si Adam merengek nak ikut..adey..camne nak ngorat ni klu bawak anak?? Haha..xper..follow je la adam oii..Aku pom dgn penuh gaya sorang minah rempit naik la motor skali sluar aku terangkat sampai ke atas..ish xbleh jadi ni..aurat!..klu Mummy nampak mau kena piyat telinga..haha..
So aku masuk balik then tukar sluar track yg lebih sopan haha..Barula aku boleh merempit dgn senang hati walopun ade budak kat depan..sampai kedai, macam2 aku sapu..sumernye yg sedap lagi tak berkhasiat ..Mee 3 rasa, Ruski, Twisties BBQ, Twisties Ayam, BIskut CreamO, Biskut coklat Julies, xlupe tuala wanita yg kak aku pesan..penuh satu kaunter sebab kaunter kedai tu kecik je..sedang aku nak membayar ade la sorang mamat nak beli rokok..muke hensem tpi merokok..dont like!
“sumer RM12”..kakak kaunter memberitahu aku..aku pom selukla poket seluar nak ambik duit..ALAMAK!!!! duit xada..mana pegi duit aku?? Oh tidak..duit ada dalam seluar senteng..
Tersengih2 mamat kat sebelah tgk aku meraba2 seluar ..ish nak kena sepak budak sekor ni..
“err..duit tertinggal, jap gi sya dtg bayar”..trus aku tarik tangan adam berlalu keluar..malu beb..ambik macam2 tapi xder duit plak nak byr..So, terpaksa la aku balik semula ambik duit dlm seluar senteng tu..senteng btol!!

Saturday, October 2, 2010

GoOd Bye SayAnG.. =)


Mulai malam ini..
- aku akan tido sorang2
- x ada kawan dan lawan yg muka macam Ren Yoyogi
- x ade lagi doktor nak operate kepala aku a.k.a cari kelemumur
- turn basuh pinggan makin singkat sbb tinggal 2 org je skrg
- xde lappy windows 7 yg laju giler
- xde romate yg bleh aku pow duit sesuka ati
- xbleh nk tgk show gigi tutttt...bile dia senyum
- xbleh nak guna bedak muka n lip balm milik dia 
- xde driver nak drive keta daddy bile nak gi bayar bill brukband
- xde buddy ketawa bile tgk Arashi show
- xde lagi kutukan membina lagi membunuh dari dia

Dan mulai malam ini ..
- aku akan rindu dia
- aku akan doakan kesejahteraan dia
- aku akan selalu ingat dia walopun dia jauh di mata

Dia yang aku maksudkan adalah parasit blog ^Stay with Me^




I will always miss u & luv u
Thanks for everything
and also Sorry for everything
Have a save journey 
Hope to see u again next year..Insya-Allah

Thursday, September 30, 2010

SemaLam Yg KelaKar

 Sewaktu aku sedang asyik berfacebook..tibe-tibe aku terdengar alunan muzik 'Happy Birthday'..makin lama makin dekat..aku buat2 la terpinga-pinga..macam terkejut gitu..muncul la kakak aku yg satu pegang handphone (main lagu epi besday)  satu lagi pegang lilin..n adik aku bawak sepotong kek coklat yg penuh dgn krim coklat..huhu..suke3!!..tapi knape lilin tu?? Hahaha..lawak r..


simple but love it!


Sedap...rasa sgt coklat!

Thanks sangat2 kat mereka sbb buat kek coklat sempena Hari Lahir aku yg ke- 23 Thn..

Terima kasih kat Mama si Pika bg aku angpau...

Terima kasih kat parasit blog ni for that Jacques Farel..


Nice..=)

Terima Kasih kat Mommy sebab sabar melayan karenah aku yang tak berapa nak matang ni..
Terima kasih kat Daddy sebab jadi mesin ATM bergerak selama aku menjadi penjual anggur..

Alhamdulillah..All praises to Allah
I wanna thank You for all the things You've done for me ..

Saturday, September 25, 2010

-PeRasAaN yG aKu TaK SuKe-

Rasa ingin berlari tanpa henti


Bukan di dalam mimpi tapi di alam realiti


Rasa ingin bebas dari sini


Bukan berpijak di bumi tapi ingin terbang tinggi


Rasa ingin ketawa sampai pagi


Bukan cuma sekali tapi takut makan diri 


Rasa ingin fahami hati ini


Bukan untuk jadi parasit tapi untuk  berdikari


Apeke pelik yang aku rasa ketika ini


Bukan suka-suka tapi betul-betul empty


Apeke pelik yang aku rasa waktu ini


Bukan berpura-pura tapi betul-betul menangis


Ape yang tengah aku mengarut ni


Bukan kat blog orang lain tapi  blog AKU sendiri


Tiba2 aku terdengar perut berbunyi..oh..rupa-rupanya aku lapar nasi


Sesiapa yang sedang ketawa baca entry ini bolehla segera berhenti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...