Monday, September 20, 2010

Kisah Hantu Kantin

Banyak btul entry pasal hantu dlm blog ni..haha..aku patut tukar title blog ni dari 'Stay With Me' kpd 'Stay With Ghost'..aku tulis entry pasal hantu kantin sbb aku rase ia sgt unik bg aku sbg bakal guru suatu hri nanti..Sebenarnya..aku terdengar perbualan antara ank buah aku si Pika n Mama die a.k.a kakak aku..so sape yg berminat nk tahu kisah hantu kantin bleh truskan bacaan anda if not just leave my page..


Pika : Mama..tadi masa perhimpunan Guru Besar pesan..klu nk gi 
          tandas ke, kantin ke jgn gi sorang2..gi berdua dgn kawan.. 
Mama : Kenapa?
Pika : Sebab ade hantu berkeliaran dalam kawasan sekolah..
Mama : Betul ke? Hantu sape?
Pika : Betul mama..hantu budak lelaki darjah 3..die mati sbb main 
         mercun dlm kwsn sekolah mase cuti sekolah hari tu..
Mama : Kakak pernah jumpe hantu tu?
Pika : Pernah ..tadi kakak jumpe hantu tu kat kantin..masa tu kakak gi 
         kantin sorang je sbb kawan kakak xdtg sekolah..kakak makan
         nasi lemak pastu loceng bunyi..kakak cepat2 basuh tangan..masa
         tu la hantu tu dtg basuh tgn tepi kakak..kakak takut sgt sbb 
         sumer org dah masuk kelas...kakak pom lari tapi kakak nampak 
         hantu tu tembus ikut dinding..
Mama : Kakak baca doa tak?
Pika : Baca..kakak baca Subhanaallah..
Mama : Esok kakak bawak bekal gi sekolah ..xpyh beli kat kantin 
           dah..klu nk gi tandas ajak kawan kakak..


Muka kak aku time tu mmg xbleh blah..riso giler..tapi aku mcm xbrp nk percaye dgn budak pika ni..so..aku pom melakukan soal siasat dgn gaya macam membuli budak kecik..


Aku : Pika sini jap..
Pika : Ada apa achik?
Aku : Btul ke citer hantu kantin yg kakak citer kat mama tadi?
Pika : Betul..kawan kakak yg cerita..dia kata kalau awak nak mak awk 
          syg awak..awak citerla citer hantu kat mak awak..barula mak 
         awk risau..barula mak awak syg awak..
Aku : What *&^%$$#$#!!!!


Wow budak sekolah zaman sekarang..pandai mereka-reka citer nak bg mak bapak dorang risau..tu baru kes budak sekolah rendah..belum sekolah menengah..adeyh..

2 comments:

Super_SeNior said...

haha...tau xpe...blog ko da mcm misteri nusantara.xpe truskn usaha

::LadY yoNg:: said...

hahahaha...giler lawak anakbuah ko...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...