Sunday, October 24, 2010

Let me Be Myself..

Semalam lepas aku makan nasi (lunch) then aku sambung makan double roti with eskem pelangi..kak aku tgk pastu geleng2 kepala..aku wat bodo je..pe hal? Malam pom mcm tu gak..lepas mkn malam aku mkn roti ngan eskem..kali ni kak aku tgk tapi siap sound aku "Wes! X diet ke??" Hah! DIET?? aku pernah diet ke selama ni?Perlu ke aku diet? Kenapa aku perlu diet? Sebenarnye aku xtahu cara diet yang sebetulnye..tujuan untuk diet..apa kebaikan diet..Yang aku tahu diet tu macam menahan lapar ..diet tu utk org gemok shj..diet tu xmkn nasik...so aku xmo diet!!

Serius mmg aku takot gemok dan aku kesian tgk org gemok..tapi kak aku yg bajet pakar kesihatan tu ckap spesis badan aku ni bleh cepat gemok klu aku membedal sesuke hati, mkn x tentu mase n malas buat kerja!!
Hellooooo..berat aku 47 kg ok!! Masih normal..xmacam ko yg abnormal size S!! Fuhhhh...mengutuk org bukan tujuan utama aku create blog..tapi hari ni aku terlanggar prinsip sndri..Gomene..

Satu lagi yg aku x puas hati..tiap kali kak aku masuk blik aku misti tgk bekas air aku smbil sound " X luak pom"
Adeyy..mmg la x luak sbb x minum..suke ati aku la kan nk minum air bnyk mane..Tau la ko minum air 2 L satu hari tapi aku 1 L mau 3 hari bru abis..Ishhhh..suke tau nk kutuk cara kehidupan aku yg xsehat ni siap suh aku bace majalah RAPI lagi tuuu..

P/S: Baiklah..aku ambil yg jernih buang yg keruh..pasni aku akan google cara2 mengamalkan gaya hidup yang sihat..

4 comments:

Super_SeNior said...

rilex la aqie..metabolism kita kan kuat. famili ko genetik sumer kurus2 je. [aku pon mengamalkn lifestyle tak sihat macam ko...otoke]

aqie_cambest said...

xtahan dowh ngan kak aku tu..suke kutuk aku..die nak aku kurus kering macam die bru puas hati kot..hahaha..

::LadY yoNg:: said...

aku pn saiz s...huhu..tp aku ngh membedal gk tp xbkesan...aim aku,nk tmbh berat sampai 46.

aqie_cambest said...

gud luck grez..aku suggest ko mkn telur ayam kampung setiap hari..haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...